Mies putosi risteilylaivalta Meksikonlahteen – pelastettiin 15 tuntia myöhemmin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain rannikkovartiosto on julkaissut videon, jolla näytetään mereen joutuneen ihmisen löytymishetki. Hän oli kellunut yli 15 tuntia Meksikonlahdella pudottuaan risteilyaluksen laidan yli. Hänet löydettiin 30 kilometrin päässä Louisianan Southwest Passista.

Rannikkovartiosto kertoo, että 28-vuotias mies löydettiin torstai-iltana vedestä sen jälkeen, kun hänen sisarensa ilmoitti hänet kadonneeksi Carnival Cruise -alukselta. Rahtialus Crinisin miehistö havaitsi hänet, joka sitten kutsui MH-60 Jayhawk -helikopterin pelastamaan.

Video näyttää epätoivoisen miehen heiluttavan kiihkeästi käsiään helikopteria kohti, kun hän kamppailee pitääkseen päätään aaltojen yläpuolella sysimustan pimeyden ympäröimänä. Rannikkovartioston jäsen laskeutuu helikopterista veteen nostaakseen miehen turvaan. Pelastusryhmän jäsenten voi kuulla radion välityksellä puhuvan toisilleen.

Mies oli kertonut siskolleen lähtevänsä baarista vessaan, mutta ei koskaan palannut takaisin. Sisar ilmoitti hänet kadonneeksi vasta seuraavana iltapäivänä, mikä pakotti aluksen palaamaan takaisin New Orleansiin. Merivartiosto sai ilmoituksen noin kello 14.30 ja aloitti välittömästi etsinnät avomerellä. He löysivät hänet noin 6 tuntia myöhemmin. Merivesi oli noin 21 astetta lämmintä.

Mies kertoi pelastajille, ettei ollut varma kuinka hän oli pudonnut yli laidan, mutta vahvisti olleensa risteilyaluksella.