Kojelautakamera kuvasi: Näin helposti lähtee auto käsistä liukkaalla tiellä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kojelautakameroiden yleistyessä nousee netissä esiin yhä enemmän myös onnettomuusvideoita liikenteestä. Nyt pimeällä liikenteessä kulkeneen auton kojelautakamera on kuvannut, kuinka edessä oleva pakettiauto lähti yllättäen luisuun kaistaa vaihtessaan.

Ajoneuvot kulkevat alle 80 kilometrin tuntivauhtia. Kojelautakamera kuvaa edellä kulkevaa valkoista pakettiautoa. Kun pakettiauto lähtee vaihtamaan kaistaa vasemmalle, menettää kuljettaja sen hallinnan. Kun hän korjaa rattia oikealle, kääntyy pakettiauto lähestulkoon kokonaan ympäri.

Auto ajautuu vastaantulevien kaistalle. Kaikkien onneksi siellä ei ole ajoneuvoja, eikä liikenne ole muutenkaan vilkasta. Kojelautakameralla varustettu auto saa myös väistettyä pakettiauton, vaikka matkustajat ehtivät jo huutaa peloissaan. Video on kuvattu marraskuussa.