Käärme raahasi pikkupojan uima-altaaseen – sankari-isä kuristi matelijan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pytonkäärme raahasi viisivuotiaan australialaispojan uima-altaaseen. Lapsi selvisi ihmeen kaupalla kauhistuttavasta hyökkäyksestä, kun hänen isänsä kuristi petoa voimakkaasti.

Beau Blake leikki keskiviikkona perheensä kodin pihalla Byron Bayssä, New South Walesissa. Yhtäkkiä kolmemetrinen käärme nousi puutarhan pensaista ja puri poikaa tämän kävellessä altaan reunalla. Sen jälkeen käärme kietoutui tiukasti pojan jalan ympärille ja veti hänet veteen.

Pojan 76-vuotias isoisä hyppäsi altaaseen ja toi hänet pintaan. Samaan aikaan Beaun isä kuristi käärmettä, kunnes se avasi leukansa ja päästi irti pojasta.

– En ole pieni mies. Sain hänet vapautettua 15-20 sekunnissa, isä-Blake kertoi myöhemmin BBC:lle.

Isä piti käärmeestä kiinni noin 10 minuuttia ennen kuin päästi sen takaisin puutarhaan. Pojan jalkaan tulleet puremajäljet hoidettiin, mutta kyseinen käärme ei ole myrkyllinen. Australiassa on 15 eri pytönkäärmelajia, mutta ne tappavat saaliinsa kuristamalla. Oli vähällä, ettei pojan kimppuun hyökännyt käärme saanut maistaa omaa lääkettään. Isoisä on tavannut noin 10 käärmettä kiinteistöllään viimeisten 36 vuoden aikana.