Poptähti Pink osti simpanssien maalaaman taulun 5 000 dollarilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet kuuluisuudet hankkivat koteihinsa arvokasta taidetta, mutta poptähti Pink voi ainakin hyvällä omallatunnolla kuvailla tuoretta taideostostaan uniikiksi. Hän hankki simpanssien tekemän maalauksen.

Yhdysvaltojen Miamin taidenviikon ohjelmistoon kuuluu Art by Chimps -näyttely. Sitä kuvaillaan kaikkien aikojen ensimmäiseksi simpanssien tekemiin maalauksiin keskittyväksi taidenäyttelyksi. Näyttelyä kuratoi tunnettu taiteilija Karen Bysted.

Poptähti Pink osti jo etukäeen 5 000 dollarilla näyttelyssä esillä olevan Art by Patty and Kramer -työn, jonka maalasivat kaksi simpanssia. Page Six -sivuston mukaan poptähti oli liikuttunut kuullessaan simpanssien kokevan maalaamisen terapeuttisena, ja että maalaukset ovat ihmisten tekemien tavoin usein itsetutiskelevia. Myydyistä maalauksista maksetut rahat lahjoitetaan Save the Chimps -eläinsuojalle.