200 kalastajaa pelastettiin irronneelta jäälautalta – olisivat halunneet jatkaa kalastamista

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Noin 200 kalastajaa joutui maanantaina 27. marraskuuta yllättävään tilanteeseen. He päätyivät ajelehtimaan Yhdysvaltojen Minnesotassa sijaitsevalla järvellä irronneen jäälautan mukana.

Beltramin piirikunnan poliisilaitos sai hälytyksen, jonka mukaan suuri joukko kalastajia oli saarroksissa jäällä noin 30 metrin päässä rannikosta. Pelastusoperaatiossa käytettiin apuna droneja, mönkijöitä ja erilaisia veneitä. Rannan ja jäälautan välille pystytettiin jopa väliaikainen silta.

Kaikki järvellä ajelehtineelle jäälautalle saarroksiin jääneet kalastajat onnistuttiin lopulta pelastamaan. Paikallisen StarTribune-lehden mukaan useimmat eivät kuitenkaan olleet moksiskaan tapahtuneesta. He olisivat mieluusti vain jatkaneet kalastamista.

– Jään särkyminen ja halkeaminen on osa jokapäiväistä elämäämme. Tällä kertaa jää murtui hieman isommassa mittakaavassa, mutta tilanne sujui erittäin chillisti ja rauhallisesti. Paniikkia ei ollut, eikä kehenkään sattunut, läheisen majapaikan omistava Adam Studniski kuvaili.