Sipoon kunnan pikkujouluissa härski show – kunnanjohtaja pahoitti mielensä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sipoon kunnan henkilöstön pikkujouluissa on esiintynyt kaksi burleskitaiteiljaa. Nyt esityksen jälkipyykkiä puidaan iltapäivälehtien sivuilla, koska kunnanjohtaja Mikael Grannas on pitänyt esitystä hämmentävänä. Hänen mukaansa esitys ei ollut hyvän maun mukainen.

– Esitys ei ollut hyvän maun mukainen eikä se missään tapauksessa edusta Sipoon kunnan arvoja. Esitän pahoitteluni kaikille läsnä olleille, Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas kommentoi Iltalehdelle.

Östnyland-lehti uutisoi ensimmäisenä viime perjantaina vietetyistä pikkujouluista, jonka mukaan burleskiesitys oli yllätysnumero osallistujille. Se kuitenkin jakoi osallistujien mielipiteet. Ohjelmanumeron järjestämisestä vastasi Sipoon kulttuuri- ja vapaa-ajanpäällikkö, näyttelijä Christian Sandström. Iltalehti on kutsunut burleskia strippareiden esityksesksi, koska taiteilijat olivat riisuuneet itsensä melkein alasti.

Burleskin ideana on kohahduttaa ja nimenomaan muuttaa vakavamielisyys viihteeksi kabareen kaltaisen esityksen voimin. Siihen kuuluu myös vaatteiden riisumista. Burleskin ideana on osoittaa naisvartalon kauneus häpeilemättä ja siten luoda kehopositiivisuutta esiin hyväksymällä kaikenlaiset kauneusnormit. Burleski ei ole likaista rahan takia pornoilevaa stripparintyötä, vaan oma ja erityistä rohkeutta esiintuova taiteenlaji, joka on tarkoituksella silmiä avaavaa sekä kiusoittelevaa, mutta samalla voimaannuttavaa.