Suomalaiset poliitikot laitetaan koville kevään uutuussarjassa – joutuvat vastailemaan lasten kysymyksiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaiset poliitikot laitetaan tulevalna keväänä kovan paikan eteen. Nelosen helmikuussa alkavassa Luokan edessä -sarjassa he joutuvat vastaamaan alakouluikäisten lasten kysymyksiin.

Ohjelman jokaisessa jaksossa Suomen ykköspoliitikot ovat yksin koululuokan edessä. Oppilailla on liuta heitä itseään mietityttäviä kysymyksiä, joihin odotetaan selkokielisiä ja helposti ymmärrettäviä vastauksia. Puntarissa ovat myös puoluejohtajien yleistieto, kieliosaaminen ja heittäytymiskyky.

Luokan edessä perustuu kansainväliseksi ilmiöksi nousseeseen ranskalaisformaattiin, jonka versioissa lasten kysymyksiin ovat vastailleet muun muassa Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Saksan liittokansleri Olaf Scholz. Ohjelma toteutetaan yhteistylssä Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n kanssa. Luokan edessä alkaa Nelosella ja Ruudussa 16. helmikuuta.