Holtiton ajo kostautui – auto upposi järveen Hämeenlinnassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Henkilöauto suistui ulosajon seurauksena järveen Hämeenlinnassa. Asiasta ilmoitettiin hätäkeskukseen ja pelastuslaitos avusti autosta itse poistuneen kuljettajan rantaan. Auto upposi lopulta lähes kokonaan veden alle.

– Poliisi sai torstai-iltana ilmoituksen Idänpäässä tapahtuneesta ulosajosta, jossa henkilöauto oli päätynyt ulosajon seurauksena Katumajärveen. Sivullisten havaintojen perusteella auto oli ajanut holtittomasti jo ennen ulosajoa. Juuri ennen ulosajoa auton kuljettaja oli ajanut Viipurintiellä pitkin vastaantulijoiden kaistaa ja ajautunut lopulta suoraan Tuuloksentien yli Katumäjarveen, Hämeen poliisista kerrotaan.

Autoa kuljettaneella hieman alle 30-vuotiaalla miehellä ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta ja hän vaikutti päihtyneeltä. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.