Suomelle keilailun kultaa Euroopan mestarien cupissa – voittajan ensimmäiset aikuisten arvokisat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hallitseva naisten Suomen mestari Essi Pakarinen on voittanut Euroopan mestaruuden keilailussa. Kouvolan All Stars -seuraa edustava Essi Pakarinen osallistui nyt aikuisten arvokisoihin ensimmäistä kertaa. Loppuottelu Puolan Daria Pajakia vastaan muodostui trilleriksi, jossa Pakarinen nousi ratkaisevassa kolmannessa sarjassa takamatkalta puolalaisen ohi.

Loppuottellussa 23-vuotias Pakarinen ja vastustaja Pajak ottivat vuorotellen otetta itselleen. Pajak voitti ensimmäisen sarjan vahvalla tekemisellä 229-218. Toisessa sarjassa Pakarinen osoitti lujaa henkistä kanttia, teki tiukassa paikassa ison tuloksen ja voitti toisen sarjan 236-222. Voitto ratkaistiin kolmannessa sarjassa.

Johdossa olleelle Pajakille tuli reikä kasiruutuun, jota hän ei pystynyt paikkaamaan. Takamatkalla ollut Pakarinen puolestaan päätti ratkaisevan sarjan kuuden kaadon jonoon, ja pisteet lopulta suomalaisen hyväksi tiukasti 225-219.

– Ei sitä ihan vielä ymmärrä, että voitto tuli. Pelissä oli aika paljon vaihtelevuutta. Loppuottelussa molemmille tuli kaatoja ja myös virheitä. Pyrin vain keskittymään omaan heittoon, enkä katsonut tulosta. Ei tuossa lopussa ollut mitään muuta mielessä kuin tehdä hyviä heittoja. Kun voitto ratkesi, ei siinä heti ollut muuta mielessä kuin ”ei hemmetti”. Tämä voitto merkitsee itselleni erittäin paljon ja varsinkin, kun se tuli ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissa. On se huikea juttu, Pakarinen sanoi.