Tampereen itsenäisyyspäivässä juhlitaan 105-vuotista Suomea – mukana Arttu Wiskari

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereella vietetään tänä vuonna jälleen perinteistä Itsenäisyyspäivän kansanjuhlaa. Keskustorilla 6. joulukuuta järjestettävässä tilaisuudessa yleisölle tarjoillaan muun muassa musiikkia ja näyttäviä valokuvioita.

Salla Paajasen juontamassa juhlassa esiintyvät Arttu Wiskari ja Mikko Töyssy. Lisäksi musiikkiesityksistä vastaavat Tampereen työväenyhdistyksen soittokunta, Mieskuoro Laulajat, Poikakuoro Pirkanpojat ja Nuorisokuoro Sympaatti. Kaupungin tervehdyksen tuo konserninjohtaja Juha Yli-Rajala ja runoja lausuu näyttelija Karoliina Blackburn.

Ilotulitusta ei tänä vuonna nähdä, mutta tapatuman päätteeksi noin kello 17:30 syttyy Keskustorin alueen talvivalaistus. Valokuviot jäävät luomaan talvista tunnelmaa 6. tammikuuta asti.

Tampereen kaupunki järjesti ensimmäisen itsenäisyyspäivän juhlansa vuonna 1927, ja nykyisen muotonsa se sai vuonna 1954. Viime vuonna tapahtuma jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi.