Uuden Indiana Jones -elokuvan traileri ja nimi paljastettiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harrison Ford palaa vielä kerran seikkailija-arkeologi Indiana Jonesin rooliin. Elokuvasarjan ensi kesänä ilmestyvä viidennen osan nimi on nyt paljastettu sen ensimmäisen trailerin julkaisun myötä. Indiana Jones and the Dial of Destiny -elokuvassa jo vanhaan ikään ennättänyt arkeologi palaa seikkailemaan 1960-luvulla.

Vastaansa hän saa jälleen natsit, joita NASA on palkannut avaruusohjelmaansa. Tuoreessa trailerissa Indy nähdään muun muassa tutkimassa muinaista temppeliä ja ratsastamassa metrotunnelissa junan lähestyessä. Uusina tähtinä seikkailussa nähdään muun muassa Indyn kummityttöä näyttelevä Fleabag-tähi Phoebe Waller-Bridge ja tanskalaisen Mads Mikkelsen ex-natsi Vollerin roolissa.

Elokuvasarjan fanien iloksi trailerissa vilahtaa Fordin lisäksi toinenkin tuttu kasvo, seikkailijaa avustavaa Sallahia näyttelevä John Rhys-Davies. Uuden Indiana Jonesin on ohjannut James Mangold, joka tunnetaan muun muassa Logan-elokuvasta. Seikkailu saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa 30. kesäkuuta 2023.