Puhelinmyyntiin merkittävä muutos – tilaus tarvitsee kirjallisen vahvistuksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Puhelinmyyntiin tulee vuoden vaihteessa muutos, joka voi ehkäistä huijauksia ja tilausten tuputtamista. Jatkossa pelkkä puhelimessa tehty suullinen sopimus ei tee tilauksesta sitovaa. Asiasta tiedotti Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV.

Myyjän täytyy jatkossa lähettää tarjous kuluttajalle erikseen puhelun jälkeen. Jos kuluttaja ei hyväksy sitä kirjallisesti, ei sopimus ole sitova. Näin ollen myyjä ei saa vaatia esimerkiksi maksua, tuotteen palauttamista tai säilyttämistä.

Myyjän tulee myös kertoa tarjouksen yhteydessä, että sopimus on sitova vain kuluttajan hyväksyttyä sen erikseen. KKV:n mukaan puhelinmyyntiin on toivottu tiukennuksia jo pitkään. Muutoksella halutaan ehkäistä harhaanjohtavista myyntipuheluista aiheutuvia haittoja.

Kirjallinen vahvistus koskee kaikkea puhelinmyyntiä lukuunottamatta sähköisen viestinnän palveluita, kuten puhelin- ja nettiliittymien myyntiä. Jälkimmäisissä on olemassa jo oma vastaava lainsäädäntönsä.