Tallinkin uusi laiva rakennettiin Suomessa – aloittaa nyt liikennöinnin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tallink-konsernin uusin ja teknisesti edistyksellisin laiva, MyStar, aloittaa liikennöinnin Helsinki-Tallinna-reitillä tiistaina 13. joulukuuta. Ensimmäinen matka tehdään Tallinnasta Helsinkiin. Laivan rakentanut Rauma Marine Constructions luovuttaa MyStarin Tallinkille keskiviikkona 7. joulukuuta.

– Maailma on muuttunut paljon sen jälkeen, kun MyStarin rakennus aloitettiin keväällä 2020. Matkan varrella on kohdattu paljon haasteita, mutta nyt MyStar on vihdoin valmis. Haluan kiittää koko Tallink MyStarin projektitiimiä, Rauman telakkaa sekä kaikkia kumppaneita, jotka ovat olleet mukana toteuttamassa unelmaamme Itämeren kirkkaimmasta tähdestä, kommentoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

MyStar siirtyy liikennöimään Megastarin aikataulussa ja Megastar siirtyy liikennöimään Starin aikataulussa. MyStarin kapteeneiksi on nimitetty Vahur Ausmees, Aivar Moorus ja Ain Aksalu, ja miehistöä laivalla on yhteensä 208 henkilöä.

MyStarin tekniset tiedot:Matkustajakapasiteetti: 2800Matkustajahyttejä: 46Kansia: 12Pituus: 212,4 mLeveys: 30,6 mNopeus: 27 solmuaKaistametrit: 3190 kmJääluokka: 1APäämoottorin teho: 42 000 kWBruttovetoisuus: 50 629Polttoaine: kaksoispolttoaine – maakaasu (LNG) ja/tai dieselpolttoaineSisustussuunnittelu: dSign Vertti Kivi & CoReferenssialus: Tallink Megastar