Suomi lähetti viisi koulubussia Ukrainaan: ”Toimivista kulkuneuvoista pulaa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomesta on tarjottu jälleen apua Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneeseen Ukrainaan. Nyt maahan on lähetetty viisi linja-autoa. Niitä tullaan käyttämään ukrainalaisten lasten ja nuorten koulubusseina.

– Venäjä on talven lähestyessä kiihdyttänyt iskuja siviilikohteisiin. Tuhot ovat mittavia, minkä vuoksi Ukrainassa tarvitaan monenlaista apua. Esimerkiksi toimivista kulkuneuvoista on maassa pulaa. Jatkamme avun toimittamista Ukrainan pyyntöjen mukaisesti, sisäministeri Krista Mikkonen kertoo tiedotteessa.

Sota on vaikuttanut arviolta 5,7 miljoonaan koululaiseen Ukrainassa, sillä esimerkiksi pommituksissa on tuhoutunut lukuisia oppilaitoksia. Ukrainaan on tarkoitus lähettää yhteensä ainakin 20 bussia. Ne saadaan lahjoituksina linja-autoyrityksiltä.

Suomesta on lähetetty yhteensä 50 rekkalastillista siviilipuolen materiaaliapua Ukrainaan ja neljä Moldovaan. Maahan on lähetetty myös kuusi sammutusajoneuvoa ja 13 ambulanssia.