Lähdössä pitkälle lennolle? Näillä vinkeillä lisäät mukavuutta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Pitkälle lennolle kannattaa varata mukaan lämpimät sukat, unimaski, korvatulpat ja niskatyyny. Nukkuessa matka sujuu näet huomattavasti rattoisammin. Toisaalta matkan voi hyödyntää katsomalla lempisarjaa kerrankin sielunsa kyllyydestä ja napostelemalla herkkuja.

Jotta voit vaikuttaa istumapaikkaasi, varaa matkaliput ajoissa. Jos käytössäsi on lentopisteitä, ovat pitkät matkat parhaita niiden hyödyntämiseen esimerkiksi mahdollistaakseen ykkösluokassa matkustamisen. Yritä sopeutua matkakohteen kellonaikaan jo ennen reissua muuttamalla rytmiäsi. Siten vältät aikaeroväsymyksen. Aseta kello jo lähtiessä tulomaan aikaan.

Rentoudu ennen matkaa. Nauti maittava ateria, käy kuntosalilla, saunassa tai kävelyllä. Mene ajoissa lentokentälle, jotta voit astua koneeseen ilman stressiä. Pidä käsimatkatavarat pienenä. Jos mukanasi on viltti ja käyt unille, muista panna turvavyö kiinni viltin päälle näkyviin. Valitse rennot vaatteet.

Lataa kaikki digilaitteet täyteen ennen lentoa. Valmistaudu myös lataamaan tarpeeksi katsottavaa tai kuunneltavaa. Ota mukaan kosteus- ja puhdistusliinoja, joilla voit pyyhkiä pöytiä, vessankahvoja ja käsiäsi. Voit tehdä pitkällä lentomatkalla myös töitä, kirjoittaa kirjaa, neuloa villasukkia tai muuta hyödyllistä.