Asuntojen hinnat laskevat selvästi – pääkaupunkiseudulla muuta maata enemmän

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

OP Ryhmän ekonomistit arvioivat asuntojen hintojen laskevan ensi vuonna keskimäärin 4–6 prosenttia, mutta pääkaupunkiseudulla hinnat laskevat muuta maata enemmän. Asuntomarkkinoiden tunnelma viilentyi syksyllä, eikä käännettä parempaan vielä näy.

– Asuntomarkkinoiden käänne on ollut nopea ja selvä heikkeneminen jatkuu ainakin alkuvuodesta. On mahdollista, ettei tilanne enää ensi vuoden lopulla heikkene, jos epävarmuus korkojen kehityksestä vähenee ja työllisyystilanne pysyy hyvänä, sanoo OP Ryhmän ekonomisti Joona Widgrén.

Koko maan asuntojen hinnat laskivat lokakuussa noin 3,5 prosenttia kesäkuussa nähdyistä huippulukemista. Pääkaupunkiseudulla huipusta on jo tultu alas noin 4,5 prosenttia, ja pääkaupunkiseudun ulkopuolisessa Suomessa keskimäärin 2,5 prosenttia.