Gordon Ramsay hehkuttaa suomalaista reseptiä: ”Jännittävää ja uutta”

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Skotlantilainen julkkiskokki Gordon Ramsay ilmaisee mielipiteitään ruoista ja niiden tekijöistä monesti kovinkin sanankääntein. Toisinaan Ramsaylta löytyy kuitenkin myös ylistäviä sanoja, kuten nyt suomalaisesta menestysreseptistä.

Gordon Ramsay kuvaili People-lehden haastattelussa sosiaalisen median olevan parasta, mitä ravintola- ja ruoka-alalle on tapahtunut. Se mahdollistaa esimerkiksi palautteen antamisen ravintoloille nopeasti. Myös erilaiset reseptit leviävät somessa nopeasti, ja Ramsay nosti esille suomalaisen ruokabloggari Jenni Häyrisen kehittämän uunifetapastan.

Ramsayn mukaan uunifetapasta auttoi monia koronapandemian keskellä kärvistelleitä ihmisiä. Hän kuvailee inspiroivaksi tapaa, jolla ihmiset keksivät sosiaalisessa mediassa runsaasti huomiota saavia reseptejä.

– Se on puoleensavetävää. Ajattelet vain: ”toimiiko tämä muka oikeasti?” ja yhtäkkiä sinulla on fetasta ja paahdetusta tomaatista koostuva ateria, jota voit tarjoilla useille vieraille edullisesti, Ramsay kuvaili.

– Sadat tuhannet seuraajat tykkäävät tämän kaltaisista resepteistä, sillä ne ovat helposti lähestyttäviä. Se on jännittävää ja uutta. Se on sosiaalisen median hieno piirre, Ramsay jatkoi.