Koirille oma pelikonsoli – parantaa lemmikin aivojen toimintaa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Iso-Britanniassa toimiva Joipaw-niminen startup-yritys on kehittänyt koirille oman pelikonsolin. Ideana on, että karvatassu voi pelata videopelejä ja samalla kehittää aivojensa toimintaa. Pelikonsolista uskotaan olevan koirille terveyshyötyjä.

Joipaw-nimistä konsolin prototyyppiä ollaan vielä kehittämässä, mutta ideana on, että se toimii syljenkestävällä kosketusnäytöllä. Koirat pelaavat peliä kuonollaan. Joipawin kehittänyt konsolipelien fani Dersim Avdar on pohdiskellut sopivaa koirapelikonseptia sen jälkeen, kun hänen ja vaimonsa sekarotuinen Kawet olisi halunnut huomiota ja aktiviteetteja enemmän kuin pariskunta pystyi tarjoamaan. Hän luki useiden eurooppalaisten tutkijoiden vuonna 2017 tekemän tutkimuksen, jossa testattiin yksinkertaisia ​​kosketusnäyttöpelejä lähes 300 koiralla ja 20 sudella.

Tutkimuksessa havaittiin, että peleillä oli kognitiivisia etuja koirille, joiden aivot ovat ikääntyneet. Tekniikka voi auttaa etenkin dementiasta kärsiviä koiria tai tuomaan iloa elämään niille koirille, jotka ovat vähemmän aktiivisia. Koira jahtaa kuonollaan kosketusnäytöltä esimerkiksi myyriä, jotka nousevat koloistaan vuorotellen esiin. Joipawnin julkaisemista ja hinnoittelua suunnitellaan parhaillaan laajemmille markkinoille julkaistavaksi. Lähde: Axios