Eläkeläisiä houkutellaan takaisin töihin – verotusta toivotaan kannustavammaksi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kevan teettämän tutkimuksen mukaan joka kolmas eläkeläinen on saanut eläkkeellä ollessaan työtarjouksia. Alueellisesti eniten työtarjouksia ovat saaneet Kymenlaakson ja Kanta-Hämeen alueella asuvat eläkeläiset. Osaajista on pulaa.

Työtarjousten saaminen herättää kiinnostusta eläkeläisten keskuudessa ja lähes puolet vastaajista kertoo olevansa kiinnostuneita tekemään eläkkeellä osa-aikatyötä. Kokoaikainen työ sen sijaan ei herätä suurta kiinnostusta. Eläkeläiset toivovat eläkkeellä tehtävän palkkatyön verotuksen keventämistä. Peräti 76 prosenttia vastaajista toivoi verotusta kevennettävän.

– Työvoimapulan johdosta on hyvinkin mahdollista, että eläkeläisten työnteko tulee kasvamaan merkittävästi tulevina vuosina. Tämän johdosta olisi varsin perusteltua, että viestintää eläkeverotuksesta lisättäisiin ja päättäjät voisivat myös miettiä, voisiko verotusta muuttaa vielä enemmän työntekoon kannustavaksi, toteaa Kevan johtava asiantuntija Ismo Kainulainen.

– Voi olla, että meidän pitää kääntää kaikki kivet, jotta suomalaisten yritysten kasvunäkymät ja julkiset palvelut eivät pysähdy työvoimapulaan. Merkkejä siitä on ilmassa jo hälyttävän paljon, hän jatkaa.