Lentokone törmäsi voimalinjoihin – matkustajat kiikissä seitsemän tuntia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaksi ihmistä on jäänyt seitsemäksi tunniksi loukkuun lentokoneen lennettyä voimalinjoihin Yhdysvaltojen Marylandissa. Onnettomuus tapahtui sunnuntaina. Kone jäi noin 30 metrin korkeuteen vaappumaan sähköjohtoihin.

Yksimoottorinen lentokone oli laskeutumassa Montgomery County Airparkiiin Gaithersburgissa, kun se törmäsi voimalinjoihin. Pelastuslaitokset keskittyivät pelastamaan koneessa olleet kaksi ihmistä, jotka eivät olleet loukkaantuneita, mutta he olivat jumissa ja kylmissään. Montgomeryn palopäällikkö Scott Goldsteinin mukaan pelastushenkilöstö oli yhteydessä koneen matkustajiin, mutta he eivät voineet pelastaa heitä ennen kuin sähkölinjoissa ei ollut jännitettä.

Koneen ihmiset odottivat apua seitsemän tuntia. Lopulta he pääsivät sairaalaan. Molemmat matkustajat kärisvät hypotermiasta ja traumasta, heidän odotetaan kuitenkin toipuvan onnettomuudesta. Törmäyksen seurauksena kymmenet tuhannet ihmiset jäivät alueella ilman sähköä sunnuntai-iltana. Paikallisen energiantoimittajan Pepcon mukaan Montgomeryn piirikunnan sähkökatkot vaikuttivat 85.000–90.000 kotiin ja yritykseen. Yli 125 liikennevaloa sammui, kaksi sairaalaa toimi rajoitetulla kapasiteetilla ja useat hissit olivat jumissa.