Suomalainen Henriikka kutoo villasukkia Ukrainan hyväksi – presidentti Zelenskyi kiitti somessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on kiittänyt sosiaalisessa mediassa suomalaista 14-vuotiasta nuorta tämän lahjasta. Suomalainen Henriikka on auttanut ukrainalaisia kutomalla villasukkia ja lahjoitti yhdet myös Zelenskyille.

Zelenskyin mukaan Henriikka oli päättänyt Venäjän hyökkäyksen jälkeen auttaa Ukrainaa kaikin mahdollisin tavoin. Hän alkoi kutomaan villasukkia ja myymään niitä, lahjoittaen tuotot ukrainalaisten hyväksi. Yksi pari annettiin Zelenskyille Henriikan toiveen mukaisesti.

– Olen kiitollinen Henriikalle ja hänen isoisälleen, Zelenskyi hehkutti.

– Jokainen tällainen tarina inspiroi ja antaa voimaa jatkaa, erityisesti tällaisena päivänä. Usko omiisi ja muiden unelmiin, usko hyvyyteen, rauhaan, oikeuteen ja usko että ne voittavat. Niihin uskominen tarkoittaa myös siihen uskomista, että Ukraina voittaa, Zelenskyi jatkoi.

Ukrainan presidentti julkaisi kiitoksen Pyhän Nikolauksen päivänä. Sitä vietetään erityisesti monissa Itä-Euroopan maissa 19. joulukuuta.