Joulun menoliikenne alkoi – näillä väylillä ennustetaan olevan vilkkainta

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa valmistaudutaan joulun viettoon, mikä tietää kuhinaa maan pääteillä. Joulun menolikenne alkoi vilkastumaan torstaina 22. joulukuuta. Fintraficin ennusteen mukaan menoliikenne käy vilkkaimmillaan perjantaina eli aatonaattona.

Perjantaina menolikenteen huipputunnit ajoittuvat kello 12-18 väliselle ajalle. Pohjoisessa ne voivat jatkua myöhempäänkin. Vilkkainta liikenne on valtatiellä 3 Helsinki-Tampere-välillä ja valtatiellä 4 välillä Helsinki-Heinola.

Joulun paluuliikenne alkaa iltapäivästä sunnuntaina 25. joulukuuta. Vielä viikonloppuna liikenteen ei ennusteta olevan vilkasta. Paluuliikenteen ruuhkaisin päivä on maanantai 26. joulukuuta, jolloin vilkasta on erityisesti valtateille 3 ja 4 etelän suuntaan sekä valtatiellä 9 välillä Orivesi-Tampere.

Fintraficilta kehotetaan ennakoimaan lähtö ja suunittelemaan reitti ajoissa. Ratin taakse suositellaan menemään vain virkeänä, ja liikenteessä kehotetaan kiinnittämään huomiota turvaväleihin. Sääolosuhteet eivät ole tänä jouluna erityisen suopeat autoilijoille.

– Matkaa suunnitellessa muistaa kannattaa, että jouluna liikenteeseen vaikuttaa kaikkein merkittävimmin vallitseva keli- ja säätilanne. Tämän hetken ennusteiden mukaan kelitilanne on jouluna osassa maata vaikea, Fintrafficin liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki kertoo tiedotteessa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.