Muista tarkistaa joulun aukioloajat – Alkot aattona yllättää monet joka joulu

Koti & Asuminen Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulun pyhien alkaminen ei ole enää vuosikausiin tarkoittanut sitä, että kaikki kaupat olisivat suljettuna. Joulu kuitenkin vaikuttaa useiden liikkeiden ja palvelujen aukioloaikoihin. Ne onkin hyvä tarkistaa etukäteen ennen joulun vieton aloittamista.

Ruokakaupoista esimerkiksi S-ryhmän ja Keskon ruokakaupat ovat STT:n mukaan vaihtelevasti auki jouluna. Useat Prismat ja K-Citymarketit ovat kuitenkin auki jopa ympäri vuorokauden. Lidl-ruokakaupat ovat jouluaattona auki 8-16 tai 9-17 ja kiinni joulupäivänä.

Postin toimipisteet ovat kiinni jouluaatosta tapaninpäivään. Apteekeista moni on auki joulunakin, mutta rajoitetuin aukioloajoin. R-kioskit ovat pääsääntöisesti auki sunnuntain aukioloaikojen mukaan, mutta jotkut kioskit ovat kiinni osan joulun pyhistä.

Alkot palvelevat 23. joulukuuta kello 9-21 ja jouluaattona kello 9-12. Joulupäivänä ja tapaninpäivänä kaikki Alkot ovat kuitenkin kiinni. Yhä useampi suomalainen on siirtynyt tilaamaan esimerkiksi viinit suoraan ulkomailta etämyyntinä, jolloin ostokset toimitetaan laillisesti suoraan tilaajan kotiovelle. Verkosta tilatessa ei tarvitse huolehtia Alkon aukioloajoista.

Useat ABC- ja Neste-huoltoasemat myymälöineen palvelevat tien päällä olevia myös joulun pyhien aikaan. Osassa huoltamoissa käytössä ovat kuitenkin rajoitetut aukioloajat.