Justin Bieber ehkä myymässä kappaleidensa oikeudet – hinta jopa 200 miljoonaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poptähti Justin Bieberin on paljastettu harkitsevan menestyksekkään musiikkikataloginsa oikeuksien myymistä. Kauppoihin kuuluisi koko hänen julkaistu musiikillinen tuotantonsa.

Bieber on Wall Street Journalin mukaan käynyt neuvotteluja kappaleidensa oikeuksista Hipgnosis Songs Capital -yhtiön kanssa. Kauppojen arvo olisi jopa 200 miljoonaa dollaria. Varsinaisia kauppoja osapuolet eivät ole kuitenkaan vielä torstaihin mennessä solmineet.

Jos kaupat toteutuvat, saa ostaja rahaa aina kun Bieberin kappaleita esimerkiksi kuunnellaan suoratoistona tai käytetään mainoksissa. Kappaleet säilyisivät Variety-lehden mukaan jatkossakin levy-yhtiö Universalin hallinnoimina ja omistamina.

Moni tunnettu artisti on viime vuosina myynyt kappaleidensa oikeuksia niihin erikoistuneille yhtiöille. Monissa tapauksissa kauppoja ovat käyneet vuosikymmenien uran tehneet muusikot, kuten Bob Dylan, Phil Collins Bruce Springsteen. Kuitenkin myös esimerkiksi Justin Timberlake on myynyt kappaleidensa oikeudet Hipgnosis Songs Capitalille.