Toyota Avensis -autoja kutsutaan tarkastuksiin – lähes 18 900 suomalaista saa pian postia

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuhannet suomalaiset Toyota-kuskit saavat lähipäivinä postia maahantuojalta. Autovalmistaja kutsuu Suomessa tarkastukseen noin 18 900 Avensis-autoa. Syynä on turvatyynyihin liittyvä ongelma.

Tarkastuskampanjan piiriin kuuluu elokuun 2002 ja huhtikun 2006 välillä valmistettuja Toyota Avensis -malleja. Kampanja on jatkoa useita automerkkejä viimeisten kuuden vuoden aikana koskeneille turvatyynyjärjestelmän tarkastuksille.

– Mahdollisessa ongelmatilanteessa kuljettajan kaksivaiheinen turvatyyny ja tarkemmin turvatyynyn täyttölaitteen pyrotekninen seos voi altistua ilmankosteuden ja lämpötilavaihteluiden aikaansaaman muutokselle täyttöaineen koostumuksessa. Täyttöaineen koostumuksen muutos voi törmäystilanteissa aikaansaada täyttölaitteen virheellisen toiminnan turvatyynyn aktivoitumisen yhteydessä, tiedotteessa kerrotaan.

Maahantuojan mukaan yhtäkään ongematilannetta, onnettomuutta tai vaaratilannetta ei ole toistaiseksi tapahtunut. Kampanjan piiriin kuuluvien autojen omistajia lähestytään tarkastuskutsulla. Tarkastuksen yhteydessä turvatyyny ja sen täyttölaite vaihdetaan veloituksetta uuteen. Maahantuojan mukaan yhtään ongematilannetta, onnettomuutta tai vaaratilannetta ei ole toistaiseksi tapahtunut.