Suomalaisravintola italialaisten maanviljelijöiden tähtäimessä – nimi yhdistyy mafiaan

Matkailu · Terhi Piiroinen

Mafia on maailman suurin ja vaikutusvaltaisin rikollisjärjestö. Voimakas rikollisorganisaatio on saanut alkunsa Sisiliasta, Italiasta. Salaseura on sittemmin levinnyt Italiasta erityisesti Yhdysvaltoihin. Nyt mafiaa paheksuvat maanviljelijät vaativat yrityksiä lopettamaan rikollisjärjestön nimellä ratsastamisen kaupallisessa mielessä.

– Järjestäytyneen rikollisuuden nimen käyttämistä markkinointitarkoituksiin ei voida hyväksyä, Italian tuottajajärjestö Coldirettin presidentti Ettore Prandini sanoi The Guardianille.

Italian suurin maatalousjärjestö on koonnut valtavan listan, jolla on lueteltu mafian nimeä kaupallisessa tarkoituksessa hyödyntäviä yrityksiä. Listalla on Helsingin Kampissa toimiva Don Corleone -ravintola. Don Vito Corleone oli amerikanitalialaisen mafiaperheen kuuluisa johtohahmo Kummisetä-menestysromaanissa ja -elokuvassa. Coldirettin sivuliikkeen johtaja Alessandro Apolito sanoi, että Italian jatkuva yhdistäminen mafian stereotypioihin ja rikollisuuteen vahingoittaa suuresti maan imagoa.