Koira juoksi jäniksen perässä heikolle jäälle Kajaanissa – pelastuslaitosta tarvittiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Talvisten säiden myötä vesistöjen pinnoille on alkanut muodostua pohjoisessa Suomessa jo jääkerrosta. Jää voi kuitenkin paikoin olla edelleen heikkoa, mikä esimerkiksi koiranomistajien on syytä pitää mielessä.

Suomenajokoira joutui Kajaanissa äskettäin vaaralliseen tilanteeseen. Metsästäjän koira oli Kainuun Sanomien mukaan jahdannut jänistä, joka pakeni Pienen Sivoslammen jäälle Kuluntalahdessa. Koiran seuratessa jänistä oli jää alkanu natisemaan sen jalkojen alla.

Koira ei uskaltanut liikkua pois jäältä, vaan pysähtyi keskelle pientä lampea. Paikalle hälytetyt Kajaanin palolaitoksen pintapelastajat särkivät jäätä päästäkseen eläimen luokse. Koira saatiin turvaan, joskaan se ei välttynyt kastumiselta pelastusoperaation aikana. Nyt pakkasten myötä alueella on jo paksumpi jääpeite.