Maastopyöräily herättää paheksuntaa Suomen kansallispuistoissa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Metsähallituksen Luontopalvelut on saanut tähän mennessä noin 180 vastausta kyselyyn, joka kerää mielipiteitä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston hoidosta ja käytöstä seuraavan kymmenen vuoden aikana. Erityisesti maastopyöräilynreittien kehittäminen jakaa vastanneiden mielipiteitä.

– Osa toivoo kansallispuistoon lisää vain maastopyörille tarkoitettuja reittejä, osan mielestä pyöräily on jo nyt liikaa kehittämisen keskiössä. Vastauksista nousee myös huoli luonnon kulumisesta, jos kansallispuiston kävijämäärä kasvaa, Metsähallituksesta kerrotaan.

Kysely on avoin kaikille, jotka haluavat osallistua Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kehittämiseen. Luontopalvelut toivoo kyselyyn vastauksia niin alueella vierailevilta retkeilijöiltä, paikallisilta ihmisiltä, yrittäjiltä ja yrityksiltä kuin erilaisilta järjestöiltä.