Daniel Craigin tähdittämä murhamysteeri Netflix-hitiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittinäyttelijä Daniel Craig vaihtoi James Bondin roolin mestarietsivä Benoit Blanciin. Tähti näyttelee mysteerejä ratkovaa charmikasta etsivää tuoreessa Glass Onion: Veitset esiin -mysteeri -elokuvassa, joka on noussut hitiksi Netflixissä.

Glass Onion: Veitset esiin -mysteeri julkaistiin Netflixissä perjantaina 23. joulukuuta, nousten nopeasti alustan joulun ajan katsotuimmaksi nimikkeeksi. Se keräsi kolmessa päivässä 82,1 miljoonaa katselutuntia. Elokuvaa suoratoistettiin arviolta 35 miljoonassa taloudessa 93 maassa, uutisoi People.

Glass Onion -elokuvassa Craigin esittämä Benoit Blanc kutsutaan mukaan eksentrisen miljardöörin yksityissaarella järjestämään murhamysteerileikkiin. Murhasta tulee kuitenkin totta, ja miljardöörin ystäväpiirissä riittää tahoja joilla olisi omat motiivinsa veritekoon. Elokuvassa kumarretaan klassisten mysteerien, kuten Agatha Christien tarinoiden suuntaan.

Glass Onion on jatkoa vuonna 2019 ilmestyneelle elokuvalle Veitset esiin – kaikki ovat epäiltyjä, mutta se toimii myös itsenäisenä elokuvana. Craigin ohella päärooleissa nähdään muun muassa Kate Hudson, Janelle Monáe, Edward Norton, Leslie Odom Jr., Kathryn Hahn, Dave Bautista ja Madelyn Cline.