Vuosien kiista päättyi: Pumpattavia Barbaroita saa tuoda Etelä-Koreaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Etelä-Koreassa on kiistelty vuosikausien ajan lainsäädännön epäselvyyksistä, jotka liittyvät niin sanottuihin pumpattaviin Barbaroihin. Nyt maan viranomaiset ovat virallisesti sallineet niiden tuonnin maahan. Ilmatäytteiset alastomia naisia muistuttavat luonnollisen kokoiset nuket eivät ole olleet kiellettyjä.

Etelä-Korean tulli on kuitenkin takavarikoinut tuhansia maahantuotuja nukkeja vuodesta 2018 lähtien. Takavarikointi on johtunut laista, joka kieltää maan perinteitä ja yleistä moraalia vaarantaviksi kuvailtujen esineiden tuomisen maahan. Takavarikointi on saanut kovaa kritiikkiä maahantuojilta. Heidän mukaansa se on ollut ihmisten yksityiselämään puuttumista.

Maaantuojat veivät asian lopulta oikeuteen. Etelä-Korean tullilaitos ilmoitti BBC-uutissivuston mukaan maanantaina muuttavansa aidon kokoisten, aikuista esittävien intiiminukkejen maahantuontia koskevia käytäntöjä. Tullin mukaan lasten kokoisten pumpattavien Barbaroiden maahantuonti on jatkossakin kiellettyä.