Muotiguru Vivienne Westwood kuoli 81-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikutusvaltainen muotisuunnittelija Vivienne Westwood on kuollut. Hän menehtyi torstaina 81-vuotiaana Lontoossa. Westwoodin kerrotaan kuolleen rauhassa perheensä läsnäollessa.

Vivienne Westwoodia pidetään yhtenä tärkeimmistä brittiläisistä muotisuunnittelijoista, ja häntä on kuvailtu punktyylin edelläkävijäksi. Hän aloitti uransa 1970-luvun alussa myymällä suunnittelemiaan vaatteita Lontoossa sijainneessa liikkeessään. Liike sai vuonna 1974 uuden SEX-nimen, ja siitä tuli vielä alkutekijöissään olleen punk-kulttuurin pyhättö.

Westwoodin ensimmäinen catwalk-muotinäytös järjestettiin vuonna 1981, ja kyseisenä vuosikymmenenä hän oli jo valtavirran rakastamaksi nimi. Vuonna 1992 kuningatar Elisabet myönsi hänele Brittiläisen imperiumin ritarikunnan upseerin arvonimen ja myöhemmin ritarin arvon.

Westwoodin tunnettuihin asiakkaisiin lukeutuvat muun muassa Pharrell Williams, prinsessa Eugenie ja näyttelijäö Marion Cotillard. Hänen luomuksiaan on nähty myös muun muassa Sinkkuelämää-elokuvassa ja Final Fantasy XV -pelissä.