Kongressiedustaja sairastui koronaan – alaiselle potkut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen demokraattisen puolueen kongressiedustaja Katie Porter sairastui kesällä koronavirukseen. Täyden rokotesarjan saanut edustaja tuohtui asiasta ja syytti sairastumisestaan työntekijäänsä, veteraani Sasha Georgiadesia. Työntekijällä ei ollut kummosia oireita, joten hän työskenteli normaalisti toimistolla, eikä tiennyt sairastavansa koronavirusta.

Porter sanoi Georgiadesille hänen altistaneen 48-vuotiaan edustajan koronavirukselle viime kesänä. Hänet siirrettiin etätyöskentelyyn useiden viikkojen ajaksi, eikä työsopimusta lopulta enää uusittu. Työntekijä uskoo edustajan kostaneen sairastumisensa irtisanomisella.

Koronavirustoimet ovat olleet kautta linjan ylimitoitettuja ja lopulta osoittautuneet tehottomiksi viruksen nopean muuntautumiskyvyn ansiosta. Taudin vakavaa muotoa voi ehkäistä tutkitusti alkuvaiheen hoidoilla, kuten nauttimalla riittävästi D- ja C-vitamiinia. Porter syytti työntekijäänsä protokollan laiminlyömisestä, koska työntekijä ei ollut testannut itseään koronan varalta, vaikka oli saanut tartunnan. Työntekijä sanoi olevansa pahoillaan, eikä tiennyt olevansa kipeä.

Porter lähetti Georgiadesille tekstiviestin, jossa kirjoitti: ”Sasha – en voi päästää sinua takaisin toimistoon, koska et noudata toimiston sääntöjä. Cody ottaa yhteyttä henkilökohtaisten tavaroidesi lähettämisestä tai toimittamisesta kotiisi ja määrittelee etätyöaikataulusi ja vastuut viimeisten viikkojen aikana.”

Porter lopulta uhriutui sairastumisesta ja sanoi, että oli hänen työntekijänsä syytä, että nainen ei voinut olla lastensa lähellä sairastuttuaan. ”Lapsilla ei ole ketään, joka huolehtisi heistä”, Porter kirjoitti viestiin. Georgiades sanoi Reason-lehdelle, että naisen lapset olivat Kaliforniassa ja edustajan työpaikka oli joka tapauksessa toisella puolella maata, Washington D.C.:ssä. Olisi ollut myös epätodennäköistä, että edustaja olisi pysynyt terveenä, koska virus levisi ympäri maailmaa joka tapauksessa, eikä siltä pystynyt suojautumaan. Koronapassin kanssa sai luvan kulkea vapaana – olipa terve tai ei.

Edustaja Katie Porter selvisi hengissä heinäkuussa saamastaan tartunnasta. Sasha Georgiades irtisanottiin elokuussa. Koronavirukseen on sairastunut virallisten tilastojen mukaan 659 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Siitä on selvinnyt hengissä 98,98 prosenttia sairastuneista.