Realityjulkkis järkyttyi suomalaisessa ruokakaupassa: ”Kaikki maksaa enemmän vaikka käteen jää vähemmän”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pin up -malli, tatuointitaiteilija, perheenäiti ja Gossip Moms -televisiosarjasta tuttu suomalainen kaunotar Sini Ariell asuu perheineen Australiassa. Hän vierailee parhaillaan Suomessa 3,5 vuoden tauon jälkeen ja on järkyttynyt ruokakaupassa. Hän ihmettelee, että ei saa ostettua kunnollisia elinntarvikkeita perheelleen viidelläkympillä.

Naisen mukaan Australiassa tavallinen kassatyöntekijä tienaa vähintään tonnin viikossa. Arvonlisäveroprosentti on 10. Lähes kaikki ruoka ja polttoaine maksavat paljon vähemmän. Hän ihmettelee, miten ihmeessä suomalaiset suostuvat elämään kädestä suuhun, vaikka tekevät töitä niska limassa.

– Minusta on hävytöntä maksattaa tämmöisiä ruuan hintoja suomalaisilla kun tulot on mitä on ja verotus on mitä on!, Ariell napauttaa ja saa varmasti monet muutkin heräämään todellisuuteen.

Suomessa tavalliset kehä kolmosen ulkopuolella asuvat työssäkävijät joutuvat pohtimaan, tankkaavatko auton vai ostavatko juustoa ja maitoa jääkaappiin. Samaan aikaan valtio auttaa estoitta kaikkia muita maita, kun oma kansa ja maatalous huutaa hädässä.