Teinitähti Tyler Sandersin kuolinsyy selvisi – vienyt monia muitakin julkkiksia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen näyttelijä Tyler Sanders on kuoli puoli vuotta sitten kotonaan Yhdysvaltojen Los Angelesissa, Kaliforniassa. Hän oli ainoastaan 18-vuotias. Nyt kuolinsyy on julkaistu.

Los Angelesin piirikunnan kuolinsyytutkijan mukaan 18-vuotias näyttelijä kuoli fentanyyliin. Kyseessä oli onnettomuus, TMZ raportoi. Hänen on kerrottu käyttäneen väärin erilaisia aineita jo ennen kohtalokasta onnettomuutta, kuten heroiinia, kokaiinia, LSD:tä, sieniä ja Xanaxia. Myös Tylerin isä kertoi poikansa kärsineen mielenterveysongelmista ja huumausaineriippuvuudesta ennen virallisen kuolinsyyn julkistamista.

Sata kertaa morfiinia voimakkaampi fentanyliini on raivannut tiensä huumekauppiaiden valikoimiin. Yhdysvalloissa kuoli viime vuonna huumeiden yliannostukseen 81.000 ihmistä. Fentanyyli oli aiemmin lähinnä Yhdysvaltojen itärannikon ongelma, mutta viime vuonna yliannostuskuolemat kasvoivat 98 prosenttia kymmenessä länsirannikon kaupungissa.

Lähes kaikki Yhdysvaltojen viime vuoden yliannostuskuolemat ovat johtuneet fentanyylista. Sitä on sekoitettu muiden huumeiden, kuten heroiinin, kokaiinin ja metamfetamiinin sekaan. Käyttäjät eivät välttämättä tiedä tätä ja ottavat liian suuren annoksen. Vain muutama milligramma riittää hengitysteiden lamaannuttamiseen ja mahdolliseen kuolemaan.

Fentanyyli on tappanut runsaasti muitakin artisteja, kuten muusikoita. Se on vienyt ennenaikaisesti muun muassa Princen, Tom Pettyn, Michael Jacksonin ja Mac Millerin. Myös Demi Lovato oli vähällä menehtyä fentanyylin yliannostukseen, mutta hänet saatiin elvytettyä.

Sanders tunnettiin rooleista sarjoissa 9-1-1: Lone Star ja Fear the Walking Dead. Poliisin mukaan nuorukaisen viereltä löydettiin huumausaineeksi epäiltyä jauhetta ja hän oli lähettänyt fentanyylikokeilustaan tekstiviestin ystävälleen ennen kuolemaansa. Hän oli yksin kotona.