IL: Sanna Kiiski sai oikeudessa raskaat syytteet

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toimittaja Sanna Kiiski on ollut jo pitkään epäiltynä erilaisista rikoksista. Taannoin hän sai syytteet törkeästä työeläkevakuutusmaksupetoksesta. Tämän lisäksi hän on syytettynä työeläkevakuutusten luvattomasta käytöstä.

Rikokset liittyvät Kiiskin hallinnoimaan Cafee of Cartoons Oy -yhtiöön, mikä hakeutui yrityssaneeraukseen vuonna 2018. Yritys pyöritti muumikahviloita. Yhtiön johdon toiminnasta tehtiin taannoin rikosilmoitukset Tukholman ja Helsingin poliisille, koska konsernilla oli tytäryhtiö myös Ruotsissa. Yritys meni lopulta samana vuonna konkurssiin.

Iltalehden mukaan Kiiski on selittänyt syytteitä sillä, että eläkevakuutusyhtiö katsoo yrityksen ilmoittaneen työntekijöille liian pienet tulot pienempien eläkevakuutusmaksujen maksamiseksi. Lisäksi Kiiski on syytettynä on vakavista petoksista, joissa hän on huijannut ihmisiltä arvokkaita esineitä. Uhreja on yhteensä 29. Kiiski kertoi aiemmin saaneensa diagnoosin kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, joka vei hänet psykiatriseen hoitoon.