Helsinkiläiset nauttivat konserteista – eräs asia kuitenkin häiritsee

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsingin kaupungin tekemän asukaskyselyn tulosten perusteella suurin osa helsinkiläisistä kokee ulkoilmakonserttien elävöittävän omaa kaupunginosaa, edistävän kaupungin, kaupan ja palveluiden taloutta sekä parantavan kaupungin mainetta. Ulkoilmakonserttien aiheuttamat haitat kohdistuvat lieveilmiöihin.

– Haitat liittyvät alueiden roskaantumiseen, virtsaamiseen tapahtumapaikan ympäristössä, julkiseen päihteiden käyttöön ja yleiseen metelöintiin. Konserttien meluhaitat korostuivat niiden tapahtuma-alueiden ympäristössä, jossa on asutusta lähellä konserttipaikkaa ja häiritsee vastausten perusteella eniten nukkumista ja rentoutumista, Helsingin kaupunki tiedottaa.

Vähiten melusta aiheutuvia häiriöitä koetaan Tokoinrannassa ja eniten Olympiastadionin ja Suvilahden alueilla. Vastanneista kaksi kolmasosaa katsoi, että ulkoilmakonserttien tulisi päättyä viimeistään puolilta öin viikonloppuisin ja arkisin viimeistään kello 23:00. Ulkoilmakonsertit häiritsivät nukkumista noin puolella vastaajista.