Turun avoin varhaiskasvatus maksutonta – toivotaan houkuttelevan lisää käyttäjiä

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Avoin varhaiskasvatus on jatkossa maksutonta Turussa. Siihen kuuluvat sisä- ja ulkoleikkikerhot, ohjattu leikkipuistotoiminta ja perhekerhotoiminta avoimissa päiväkodeissa. Aiemmin maksua on peritty leikkipuistotoiminnasta ja leikkikerhotoiminnasta.

Turun kaupunki tarjoaa maksutonta avointa varhaiskasvatusta perheille, joiden lapsilla ei ole tarvetta kokpäiväiseen varhaiskasvatukseen. Sitä järjestetään kymmenissä paikoissa ei puolilla kaupunkia. Avoin varhaiskasvatus sisältää muun muassa vapaata leikkiä ja ohjattua toimintaa.

– Avoin varhaiskasvatustoiminta on vaihtoehto kokopäiväiselle varhaiskasvatukselle, kun huoltaja on esimerkiksi kotona tai tarvitsee vain vähän varhaiskasvatuksen palveluja. Toivomme, että toiminnan maksuttomuus houkuttelee lisää käyttäjiä kyseisten palveluiden piiriin, kertoo varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Virpi Kariluoma tiedotteessa.

Sisä- ja ulkoleikkikerhotoiminta on tarkoitettu  2,5–5-vuotiaille. Ohjattua leikkipuistotoimintaa järjestetään 1,5–5-vuotiaille lapsille arkisin kello 9.00–12.30. Avoimiin päiväkoteihin ovat puolestaan tervetulleita kaikenikäiset lapset aikuisten seurassa.