Rakastatko jäävuorisalaattia? Tämä resepti sai miljoonat ihastumaan

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jäävuorisalaattia ei yleisesti pidetä parhaana vaihtoehtona salaattiannosten pohjalle, koska siinä on paljon vettä ja vähemmän ravinteita kuin tummalehtisissä salaattilajikkeissa. Nyt sosiaalisessa mediassa on kuitenkin lähtenyt leviämään viraaliksi resepti, jossa jäävuori pakataan täyteen ravintorikkautta nerokkaan kastikkeen ansiosta.

Baked by Melissa -kanavaa TikTokissa pitävä Melissa on jakanut reseptin, joka on saanut miljoonat ihmiset ihastumaan. Video on naisen mukaan omistettu kaikille jäävuorisalaatin rakastajille. Salaattiannokseen ei tule mitään muuta kuin jäävuorisalaattia ja kastike, joka on pullollaan hyviä rasvoja, proteiinia ja vitamiineja.

Melissan salaattikastike tehdään soseuttamalla tehosekoittimessa. Nainen laittaa blenderiin yhden punasipulin, kolme valkosipulin kynttä sekä kourallisen pinaattia, tilliä ja ruohosipulia. Nesteenä nainen kaataa blenderiin sitruunamehua ja oliiviöljyä. Melissa lisää kastikkeeseen vielä cashewpähkinöitä, ravintohiivaa ja suolaa. Kastike soseutetaan ja sekoitetaan pilkotun jäävuorisalaatin kanssa, minkä jälkeen annos on valmis nautittavaksi.

@bakedbymelissa Mother Earth’s Ranch #food #recipe #fyp #fypシ #asmr #learnontiktok #easyrecipe #tiktoktaughtme #vegan ♬ original sound – Baked by Melissa