Nyt tarkkana! Ajokeli huono lähes koko maassa – myös huomenna

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tammikuun toinen viikko alkaa kehnojen kelien merkeissä. Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen huonosta ajokelistä, joka koskee lähes koko maata. Varoitus uloittuu maanantain ja tiistain väliseen yöhön asti, mutta tarkkana saa olla sen jälkeenkin.

Maanantaina pahin tilanne on Uudellamaalla, jossa ajokeli on runsaan lumisateen vuoksi määritelty erittäin huonoksi. Lunta voi kertyä 10-20 senttiä. Ainoastaan Pohjois-Karjalassa, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa ei ole maanantaina voimassa varoituksia.

Myös Fintrafficin tieliikennekeskus on tiedottanut paikoin huonosta ajokelistä lumisateen, lumisten tienpintojen ja pöllyävän lumen vuoksi. Palvelun kartasta ilmenee, millä teillä ajokeli määritellään erittäin huonoksi.

Tiistaina ajokeliä heikentää Suomen etelä- ja keskiosassa lämpötilan nouseminen plussan puolelle. Forecan mukaan sateet tulevat etelä- ja keskiosassa räntänä tai vetenä, pohjoisessa enimmälseen lumena. Lämpötila nousee keskiviikon ja torstain välisenä yönä nollan yläpuolelle Rovaniemellä asti.