Koivuklapeille haastaja – tämä puulaji menee lämpöarvossaan ohi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sähkön hintojen nousun vuoksi moni on alkanut miettimään muitakin keinoja pitää kotia lämpimänä. Etenkin varaavat takat ovat monissa talouksissa nyt kovassa käytössä mikäli sellainen kodista löytyy.

Koivu on suosituin polttopuu, mutta Maaseudun Tulevaisuus -sivuston mukaan se ei kuitenkaan ole paras. Koivun suosiota selittävät se, että se on Suomessa yleistä, sillä on hyvä lämpöarvo ja sitä korjataan tehokkaasti metsästä pinoon. Paras lämpöarvo on kuitenkin yllättäen pihlajalla.

Suomessa myytävästä polttopuusta kolmannes on koivua. Mikäli koti halutaan kuitenkin saada lämpimäksi mahdollisimman pienellä puupinolla, kannattaa silloin lämmitykseen käyttää pihlajaa. Myös vaahtera menee hyvin niukasti lämpöarvossaan koivun ohi, mutta pihlaja antaa noin viisi prosenttia enemmän lämpöä kuin vastaava määrä koivua.