UMK-finalistit paljastettiin – mukana Robin ja Portion Boys

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen tämänvuotinen euroviisuedustaja valitaan 25. helmikuuta Turun Logomossa järjestettävässä Uuden Musiikin Kilpailussa. Kilpailun kaikki seitsemän finalistia on nyt paljastettu. Mukana ovat Keira, Benjamin, Robin, Lxandra, Käärijä, Kuumaa ja Portion Boys.

Keira eli Keira Lundström on tullut tutuksi Voice of Finland -ohjelmasta. Hän edustaa UMK:ssa esikoissinglellään No Business on the Dancefloor, jonka taustavoimissa mukana ovat Teemu Brunila, Axel Ehnström ja Jason Ok.

Benjamin eli Benjamin Peltonen nousi kuuluisuuteen Instagram-tähtenä. Hän aloitti musiikkiuransa solmittuaan levytyssopimuksen vuonna 2014. Hoida mut -kappaleella kisoissa edustavaa Benjaminia kuvaillaan kuin syntyneeksi Euroviisuihin.

Kansainvälistäkin uraa tekevä Robin Packalenin osallistumista UMK:hon on odotettu vuosien ajan. 13-vuotiaana Frontside Ollie -hitillä tähteyteen ponnahtanut artisti tekee nykyään musiikkia englanniksi. Hän on mukana kilpailussa kappaleella Girls Like You.

Lxandra eli Alexandra Lehti muutti 19-vuotiaana Berliinin työstämään musiikkia huipputuottajien kanssa. Hän voitti vuonna 2019 Music Moves Europe Talent Award -palkinnon. Lxandra UMK-kappale kantaa nimeä Something to Lose.

Suurelle yleisölle toistaiseksi tuntemattomampi räppäri Käärijä julkaisi debyyttialbuminsa Fantastista vuonna 2020. Häpeilemättömäksi ja arvaamattomaksi kuvailtu artisti kilpailee UMK:ssa Cha Cha Cha -kappaleella, jonka luvataan yhdistävän sumalaiset bilekansana, raskaan musiikin kansana ja poppikansana.

Kuumaa-yhtyeen muodostavat Johannes Brotherus, Jonttu Luhtavaara ja Aarni Soivio. Emma-ehdokkaanakin vuoden tulokkaan kategoriassa oleva yhtye edustaa Ylivoimainen-kappaleellaan. Se kuvaillaan olevan totuttua menevämpää Kuumaa-musiikkia.

Suomen kovimmaksi bilebändiksi tituleerattu Portion Boys on viihdyttänyt suomalaisia jo vuosien ajan. Ajatus UMK:hon osallistumisesta oli kypsynyt yhtyeen mielissä jo pitkään, ja nyt hetken koettiin olevan oikea. Portion Boys kilpailee Samaa taivasta katsotaan -kappaleellaan.

Finalistien kappaleet julkaistaan päivittäin yksi kerrallaan 12.-20. tammikuuta. Ensimmäisenä on vuorossa heti keskiyöllä ilmestyvä Keiran kappale.