Suomalaiset lahjoittivat pullorahoja 10 000 euroa yksinäisyyttä vastaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Yksinäisyys on yhdistetty useisiin eri sairauksiin, kuten sydänongelmiin, unettomuuteen ja masennukseen. Yksinäisyyteen ei ole muuta lääkettä kuin se, että menee ihmisten luokse. Suomen Punaisella Ristillä on koordinoitua ystävätoimintaa, missä koulutetaan vapaaehtoisia ystäviksi yksinäisille.

Ystävät tuovat iloa yksinäisen arkeen sekä toimivat kuuntelijana ja juttukaverina. Ystävätoiminta on tarkoitettu kaikenlaisille ihmisille; nuorille, iäkkäämmille, opiskelijoille, perheellisille ja yksineläjille. Yksinäisyys on Suomessa laaja ongelma. Tutkimuksen mukaan jopa joka kolmas kokee yksinäisyyttä.

Lidlin pulloautomaateilla pystyi joulukuun ajan lahjoittamaan pullopanttirahat Suomen Punaisen Ristin ystävätoimintaan. Lidlin asiakkaat tarttuivat mahdollisuuteen ahkerasti ja lahjoittivat kuukauden aikana yli kymmenentuhatta euroa yksinäisyyden lievittämiseksi tehtävään työhön.