HBO Max -huijaus leviää sähköpostissa – halpa tilaus on ansa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisia on varoitettu HBO Max -suoratoistopalvelun nimissä leviävistä huijauksista. Niissä vastaanottajia yritetään huijata tarjoamalla heille palvelun jäsenyyttä epäilyttävän halpaan hintaan. Huijauksesta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Sähköpostitse leviävässä huijauksessa lupaillaan 12 kuukauden HBO Max -jäsenyyttä kahden euron hintaan. Todellisuudessa kyseessä on tilausansa. Hujaukseen lankeavan tililtä veloitetaan 49,95 euroa 28 vuorokauden välein.

Vastaavia huijauksia on levitetty sähköpostitse ja sosiaalisessa mediassa aikaisemminkin. Ne leviävät usein juuri silloin, kun HBO Maxilla julkaistaan jokin ennakkoon runsaasti huomiota saanut nimike. Esimerkiksi nyt HBO Maxilla on alkanut suosittuihin peleihin perustuva ja positiivisia arvosteluja saanut sarja The Last of Us.

Viestissä olevaa linkkiä ei kannata klikata. Omien yksityisten tietojen, kuten pankkitunnusten tai luottokorttitietojen antaminen epäilyttäville tahoille on niin ikään syytä jättää väliin.