Maailman vanhin ihminen kuoli 118-vuotiaana – ranskalaisnunna ehti nähdä paljon elämänsä aikana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman tiettävästi vanhin ihminen Lucile Randon on kuollut. Ranskalainen nunna ehti saavuttaa kunnioitettavan 118 vuoden iän. Hänen kerrotaan kuolleen rauhallisesti nukkuessaan vanhainkodissa Ranskan Toulonissa.

Randon syntyi 11. helmikuuta 1904. Hän ehti nähdä elämänsä aikana paljon historiaa muovanneita tapahtumia. Hän selvisi muun muassa ensimmäisestä maailömansodasta, espanjantautipandemiasta ja toisesta maailmansodasta.

Randon selvisi vanhasta iästään huolimatta myös koronatartunnasta. Virus vaati The Guardian -lehden mukaan 10 muun vanhuksen hengen vanhainkoissa vuonna 2021. Randon sai maailman vanhimman ihmisen tittelin japanilaisen Kane Tanakan menehdyttyä viime vuonna.

Randon työskenteli nuorena kotiopettajattarena. Protestanttisen perheen tytär kääntyi katoliseksi 26-vuotiaana, ja nunnaksi hän alkoi melko myöhään 41-vuotiaana. Vielä vanhainkodissakin hän halusi huolehtia muista ihmisistä.