VR:n yöjuniin uusia makuuvaunuja – tunnelma kuin hotellissa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

VR hankkii yhdeksän uutta makuuvaunua ja kahdeksan autovaunua Skoda Transtechilta. Uudella kalustolla halutaan VR:n mukaan vastata yöjunamatkustuksen kasvavaan kysyntään ja matkustajien odotukseen. Yöjunaliikenteen suosiota halutaan myös kasvattaa entisestään.

Kaksikerroksisten makuuvaunujen kaikissa hyteissä on oma wc ja yläkerran hyteissä myös oma suihku. Hotellimaisissa hyteissä viihtyvyyttä tavoitellaan äänieristyksen ja valaistuksen ratkaisuilla. Perhehyteissä on myös normaalia leveämpi 120-senttinen alavuode.

Uudet vaunut tulevat käyttöön vuoden 2025 loppuun mennessä. Ne saapuvat iikenteeseen yöjunareiteille Helsingistä, Turusta ja Tampereelta Ouluun, Rovaniemelle, Kemijärvelle ja Kolariin. VR:n nykyinen yöjunakalusto koostuu 80 makuuvaunusta ja 33 autovaunusta.

Makuu- ja autovaunut valmistetaan Skoda Transtechin tehtaalla Kajaanin Otanmäessä. Hankintaan kuuluu optiot ostaa 30 makuuvaunua ja 30 autovaunua lisää.