Teini rakensi yli 11 000 palan Lego-maailmankartan ennätysajassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Osaavien Lego-harrastajien käsissä vaativimmatkin rakennelmat syntyvät varsin nopeassa ajassa. Nyt Yhdysvaltojen Mainessa asuva teini on saanut nimensä Guinnessin ennätystenkirjaan valmistamalla Lego-maailmankartan ennätysajassa.

13-vuotias Cooper Wright valmisti Lego World Map -rakennelman yhdeksän tunnin, 14 minuutin ja 49 sekunnin ajassa. Palasia maailmankartassa on yhteensä hurjat 11 695 kappaletta. Aikaisempi ennätystulos oli noin 12 tuntia.

Cooper aloitti Lego-rakennelmien parissa puuhastelun kolmivuotiaana saatuaan Lego Death Star -setin joululahjaksi. Tuoreessa ennätyssuorituksessa ongelmia aiheutti pöydän hajoaminen kesken urakan.

– Olin hieman hermostunut. Luulin, etten rikkoisi ennätyksestä. Olin liian peloissani katselemaan edes kelloa, Cooper kuvaili.