Tieliikenneonnettomuuksissa positiivinen suunta – kuolonkolarit vähenivät viime vuonna

Autot Terveys · Tim Isokivi

Tieliikenteessä henkensä menettäneiden määrä väheni Suomessa viime vuonna toissavuoden tilastoihin verrattuna. Tämä ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista. Tieliikenteen onnettomuuksissa menehtyi 189 ihmistä vuonna 2022, mikä on 36 vuotta 2021 vähemmän.

Tieturmissa menehtyneistä 117 oli viime vuonna liikkeellä henkilöautolla. Jalankulkijoita menehtyi 24 ja pyöräilijöitä 18. Maanteillä loukkaantuneita oli viime vuonna noin 3 800, ja STT:n mukaan myös loukkaantumisten määrä väheni tilastoissa.

Henkilövahinkoihin johtaneita onnettomuuksia tapahtui Manner-Suomessa eniten Uudellamaalla. Uusimaa oli kärjessä myös liikenneonnettomuuksissa, joissa alkoholilla oli osuutta. Vähiten henkilövahinkoja sattui maanteillä Kainuussa.