Tonnikalalle kasvisvaihtoehto – soijarouhesäilyke tulossa kauppoihin

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pirkka-sarja on täydentynyt uusilla käyttövalmiilla soijarouhesäilykkeillä, joiden kerrotaan olevan kasvipohjainen vaihtoehto tonnikalalle. K-ruokakauppojen säilykehyllyiltä helmikuusta lähtien löytyvän tuotteen pakkauskin jäljittelee tonnikalahiutaleiden ja -palojen pakkausta.

Keskon mukaan yhä useampi kuluttaja haluaa lisätä kasvisten määrää ruokavaliossaan ja lisätä viikkoon päiviä, jolloin pääruoasta löytyykin eläinkunnan proteiinin sijaan jokin kasvipohjainen vaihtoehto. Soijarouhesäilykkeet ovat käyttövalmiita ja koostumukseltaan samankaltaisia kuin tonnikala.

Makuvaihtoehtoina soijarouhesäilykkeissä ovat chili-valkosipuli, tomaatti-basilika, sitruuna-pippuri sekä miedosti maustettu, jonka voi maustaa itse. Pirkka vege soijarouheita suositellaan käytettäväksi tonnikalan tavoin esimerkiksi pizzassa, pastassa, leivän päällä ja salaatissa.