Juustojen ystäviä etsitään ihmiskokeeseen – tehtävänä syödä juustoa ennen nukkumaanmenoa

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vanhan uskomuksen mukaan juuston syöminen ennen nukkumaanmenoa voi aiheuttaa painajaisia. Siihen, pitääkö väite paikkansa vai ei etsitään nyt vastausta ihmiskokeen avulla.

Patja-arvosteluihin erikoistunut verkkosivu Sleep Junkie etsii viittä ihmistä, joille maistuvat erilaiset juustot. Heidän tehtävänään on syödä erilaisia juustoja ennen nukkumaanmenoa. Kokeeseen osallistuvien tulee kirjoittaa raportteja unenlaatuun, seuraavan päivän vireystilaan ja yöllä nähtyihin uniin sekä painajaisiin liittyen.

– Olemme tietoisia siitä, etteivät pelkät painajaiset pilaa hyviä yöunia. Halusimme nähdä, onko erilaisten juustojen ja väsymystä aiheuttavien tekijöiden välillä yhteys, Sleep Junkien tiedotteessa kerrottiin.

Kolme kuukautta kestävästä kokeesta maksetaan 1 000 dollaria. Valitettavasti koehenkilöiksi kelpuutetaan vain Yhdysvaltojen kansalaisia.