Microsoftin Teams kaatui keskiviikkona – etäkokoukset ongelmissa

Digi · Tim Isokivi

Monien yritysten ja palvelujen etäkokouksissa ilmeni keskiviikkona yllättäviä ongelmia. Microsoftin yleisesti työpaikoilla käytössä olevat Teams-viestintäohjelma ja Sharepoint eivät toimineet kunnolla. Vika alkoi suomalaisten kannata huonoon aikaan, aamuyhdeksän aikoihin.

Downdetector-palvelussa näkyi selvä piikki Microsoft Teamsissa raportoiduista katkoksissa keskiviikkoaamuna. Ongelmia on ilmennyt Teamsin ja Sharepointin lisäksi myös muun muassa Microsoft 365, Azure ja OneDrive-palveluissa.

Ongelma ei koske pelkästään Microsoftin palveluiden suomalaisia käyttäjiä. Myös esimerkiksi Intiassa ja Japanissa on raportoitu sosiaalisessa mediassa samanlaisista ongelmista. Microsoft ei ole toistaiseksi tiedottanut ongelman mahdollisista syistä.